Lettertypes

De huisstijl van NWO heeft verschillende lettertypes voor verschillende toepassingen.

Correspondentie (brieven en e-mailberichten), (project)documenten in Word en Powerpoint
Voor brieven, (project)documenten in Word en presentaties in Powerpoint wordt alleen de Calibri gebruikt. Dit lettertype is op de meeste computers beschikbaar.

Online – corporate website
De corporate website maakt gebruik van twee Google-fonts: de Saira Condensed en de Barlow. Deze lettertypes worden verder niet gebruikt in andere producties van NWO.

Online – social media-afbeeldingen, campagnebeelden
Voor Twitter en LinkedIn zijn (Adobe InDesign) templates ontwikkeld voor afbeeldingen. Deze templates maken gebruik van de lettertype Calibri. Speciale campagnebeelden voor bijvoorbeeld congressen en evenementen maken ook gebruik van Tungsten en F37 Bolton.
Meer over de social media-templates zie social media

Print, publicaties, roll-up banners, flyers en posters
Voor druk- en printwerk wordt de Tungsten en de F37 Bolton gebruikt. Voor het opmaken van publicaties, roll-up banners, flyers en posters zijn aparte (Adobe InDesign en Illustrator) templates ontwikkeld waarin de Tungsten en de F37 Bolton zijn vastgelegd.
Meer over de typografie in druk- en printwerk > brochures. 

De lettertypes Tungsten en F37 Bolton zijn tegen betaling te downloaden via: https://f37foundry.com/font-library/f37-bolton/https://www.typography.com/fonts/tungsten/overview/

Calibri

Introtekst
Calibri Bold

Bodytekst
Calibri Regular

Kaders
Calibri Bold en Calibri Regular

Onderschriften en bijschriften
Calibri Italic

F37 Bolton

Tungsten