Vormelementen

De huisstijl van NWO wordt gekenmerkt door ronde vormelementen. De elementen worden toegepast op kleurvlakken en op beeld.

In de pdf Uitleg gebruik vormelementen (Downloads) wordt uitgelegd hoe deze vormelementen gebruikt moeten worden bij het ontwerpen van een uiting in de huisstijl van NWO.

In het Werkbestand vormelementen (Downloads) zijn alle losse elementen te vinden waarmee een ontwerp in de huisstijl van NWO gemaakt kan worden. Gebruik deze elementen altijd als basis voor het ontwerp. 

Cirkels

Het vormelement is opgebouwd uit drie cirkels. Deze cirkels nemen de verhouding van de gulden snede aan: 1.61.

Lijnvormen

De cirkels (in volvlak) en de lijnvormen, vormen samen de basis van de vormelementen van de huisstijl van NWO.

Basisvorm

Door de cirkels op een speelse manier over elkaar heen te plaatsen, ontstaat er een basisvorm. Over deze basisvorm worden de lijnen geplaatst. Deze 3 lijnen moeten elkaar altijd ergens overlappen.

Lees voor de instructies de pdf Uitleg gebruik vormelementen.

Hieronder vind je twee voorbeelden van de lijnvormen toegepast.

Voorbeeld A4 brochure waarop de lijnvormen gecombineerd zijn met beeld
Voorbeeld notitieblok

Juiste verhouding

De cirkels en lijnvormen mogen op geen enkele manier uit verhouding worden getrokken en moeten altijd gelijk worden vergroot (niet los van elkaar). Zo behouden ze de verhouding van de gulden snede.

Kleur en lijndikte

Lijnen die worden gebruikt op een beeld op of een kleurvlak dienen wit te zijn. De lijnen zijn dan 100% wit (0% transparant). Lijnen die op een witte achtergrond worden gebruikt hebben altijd de NWO-blauwe kleur. Deze lijnen hebben op wit minimaal 30% van de kleur, en maximaal 50%. 

De lijndikte op A4 formaat of kleiner is 0,75 pt en bij toepassing vanaf A3 formaat is 1 pt.