Vrije ruimte en afmetingen

Vrije ruimte

Rondom het logo moet een minimale vrije ruimte worden gehanteerd. In deze ruimte mogen geen andere elementen worden geplaatst, zoals tekst of beeld.

De minimale vrije ruimte rondom het logo is de helft van A. A is hier de breedte van het logo. Deze breedte is afhankelijk van het formaat waarop het logo wordt gebruikt.

Afmetingen

De afmeting van het logo op producties van NWO is vrij met inachtneming van de vrije ruimte en de minimale afmeting zoals beschreven op deze pagina. Voor diverse producties van NWO (Powerpoint, Word-templates, gedrukte publicaties, flyers, posters en banners) zijn templates ontwikkeld, waarin de afmeting van het logo is vastgelegd. Het vastgelegde formaat per product mag niet aangepast worden.

Minimale afmeting

De minimale afmeting waarop het logo mag worden geplaatst is 15 mm (hoog). In pixels is dit 56.70 px hoog. Als het logo op een kleiner formaat wordt geplaatst is het niet meer goed leesbaar.

Is het absoluut noodzakelijk het logo op een kleiner formaat te plaatsen? Neem dan contact op met één van de huisstijlcoördinatoren of via huisstijl@nwo.nl